דיני ירושה. מעבר לנסיון ולבקיאות, נדרשת כאן רגישות והבנה אנושית.

רוצים למנוע סכסוכים עתידיים בין הילדים? (מומלץ על עריכת צוואה…), צריכים לממש ירושה? (יש להגיש בקשת צו ירושה או צו קיום צוואה) אגב, לכל המקרים האלה יש מכנה משותף חשוב:

בתחומים חשובים וכבדי משקל כמו דיני ירושה וצוואות, ניסיון של שנים או ידע משפטי מעמיק אינם מספיקים. במיוחד כאן יותר מכל תחום עריכת דין אחר -כמי שעוסקים בירושות, צוואות ודיני מקרקעין אנו מחוייבים ונדרשים להפעיל מנה גדושה של רגישות אנושית.

הסיבות לצורך זה רבות ויש לכך חשיבות עצומה ברמת התהליך והתוצאה.

 

 

השאר את פרטייך כאן ונחזור אליך בהקדם.



    עריכת צוואה

    • עד כמה שהדבר נשמע לא הגיוני ואפילו אכזרי – אדם מסדר בחייו סידורים לימים של אחרי מותו – אין דבר הגיוני ונכון מזה לעשותו. מה זו בעצם עריכת צוואה? זהו מסמך בו מחלק אדם את רכושו כראות עיניו, לאחר מותו ליורשים. צוואה היא בעצם חוזה שמקבל תוקף משפטי רק לאחר שהמנוח הולך לעולמו והבקשה לצו קיום צוואה מוגשת בפני רשם הירושות ומקבלת את אישורו של הרשם על ידי מתן צו קיום צוואה.
    • כתיבת צוואה ללא עורך דין הינה אפשרית אך לא מומלצת. בעוד שאנו כעורכי דין דואגים למלא את כל הוראות החוק, מנוסים בפתרון בעיות מורכבות וסבוכות ובעיקר, מסוגלים לראות קדימה ולמנוע בעיות שעשויות לצוץ (התנגדויות נושים, נסיון פסילת עדים…)
    • על מנת למנוע קרע וריבים מיותרים בין היורשים העתידיים, מומלץ לערוך צוואה מבעוד מועד. חוק הירושה קובע כי, כאשר אדם הולך לעולמו מבלי להותיר צוואה, חצי מעזבונו של המנוח יועבר לבן הזוג שנותר בחיים והחצי השני יתחלק בין הילדים שווה בשווה. לפיכך במקרה בו בני זוג אשר רוצים להבטיח כי במות אחד מהם יזכה לקבל בן הזוג הנותר את כל רכושו ורק לאחר מות שניהם יזכו הילדים להתחלק ברכוש בני הזוג, מומלץ לערוך צוואה הדדית אצל עו״ד הבקיא בתחום. כמו כן במקרה בו אדם רוצה לצוות את רכושו כראות עיניו ולא ע״פ החלוקה שנקבעה בחוק הירושה, מומלץ לערוך צוואה אצל עורך דין הבקיא בתחום המומחה בעריכת צוואה.
    • ואם אין צוואה כלל? אדם נפטר ולא השאיר אחריו צוואה שתחלק את רכושו. במקרה זה חוק הירושה מגדיר את סדר היורשים ואופן החלוקה על פי דין ובמקרה שכזה יש להגיש בקשה לצו ירושה. עלויות עריכת צוואה אינן גבוהות, למעשה הן הנמוכות מבין תפריטי שכר טרחת עורכי דין, והן מעניקות לך שקט נפשי, ביטחון לאורך שנים בשלמות ויציבות היחסים בין הקרובים אליך בחייך ולאחר מקרה מוות (לא עלינו). יתירה מזאת, הצוואה שמורה אצלנו בדיסקרטיות מוחלטת ונתונה לך האפשרות לשנותה בכל עת. ובכל מקרה אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר.

     

    צו ירושה וצו קיום צוואה

    שני מונחים משפטיים שכרוכים אחד בשני ודורשים הסבר. ובסוף כל אחד מהם הוספנו טיפ חשוב במיוחד!

    צו ירושה– כשאדם נפטר, רכושו יחולק בין יורשיו. איך נעשית החלוקה?

    אנו עורכים ומגישים בקשה לצו ירושה לרשם לענייני ירושה במשרד המשפטים. אם יש צוואה על פי הכתוב בה (ראה צו קיום צוואה) החלוקה לכאורה קלה וברורה. בהיעדר צוואה הרכוש יחולק על פי סדר עדיפות היורשים כפי שקובע חוק הירושה במקרים אלה. כך למעשה, צו הירושה הוא בעצם התוקף החוקי שניתן לחלוקת רכוש בין יורשים במקרים בהם אין צוואה להסתמך עליה.

    טיפ חשוב: כאן נכנסת לתמונה חשיבות ביצוע ההליך ע״י עורך דין שמתמחה גם בתחום המקרקעין ומיסוי המקרקעין. מקבלי הירושה, במיוחד כשמדובר בנדל״ן ומקרקעין, עלולים להידרש לשלם מיסים שיכולים להגיע למאות אלפי שקלים. ורק תכנון כלכלי נכון בעת עריכת הבקשה לצו הירושה תחסוך מהיורשים תשלומים אלה. זאת ועוד, עורך דין ידע למנוע עוד הרבה תקלות ומחלוקות שעלולות לצוץ ע״י מגישי התנגדות לקיום הצוואה, נושים חלילה שהיו לנפטר ועוד צרות מסוג זה.

    צו קיום צוואה– מונח זה מתייחס למקרים בהם יש צוואה, אבל… וזהו "אבל" רציני ביותר.

    ללא הצו, הצוואה בעצם אינה בתוקף והרכוש כולל מזומנים בחשבון הבנק של הנפטר לא יועברו לידי היורשים. ה"אור הירוק" ניתן רק ע"י הרשם לענייני ירושה שחותם על צו קיום צוואה. וזה בדיוק המקום לטיפ שהבטחתי כי הוא חשוב ובעל משקל כבד בדרכך למימוש הירושה:

    טיפ חשוב: תהליך הוצאת צו קיום צוואה, מורכב וכרוך בין היתר בתשלום אגרות, מילוי והגשת טפסים. עד כאן הכל די צפוי, אלא שאת הבקשה לצו קיום צוואה יכולים להגיש גם כל מי שטוענים להיות היורשים. גם נושה של יורש יכול להגיש בקשה להוצאת צו כזה, ואף לזכות בחלק המגיע לו מתוך מהירושה. לכן כל כך חשוב שיהיה לצידכם עורך דין שעיסוקו והתמחותו דיני ירושות, והוא בעל נסיון וידע להתמודד במצבים אלה.