מהי תאונת דרכים?
נפתח בהבהרה חשובה: חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה-1975, קובע כי כל אדם אשר נפגע בתאונה (הנהג, הנוסעים ברכבו, הולכי רגל) זכאי לפיצוי בגין נזקי גוף ונפש, ללא שום קשר ל'מי אשם' בתאונה.
על מנת שנפגע בתאונת דרכים יהא זכאי לפיצוי, על אירוע התאונה לעמוד בהגדרה הקבועה לתאונת דרכים בחוק. הגדרתה של תאונת דרכים בחוק, הינה סבוכה ונתונה לפרשנות. באופן עקרוני, ניתן לומר כי תאונת דרכים אינה רק תאונה שארעה בשל התנגשות בין כלי רכב וההגדרה בחוק מרחיבה את תאונת הדרכים לאירועים נוספים (כגון אירוע שאירע במהלך העליה או הירידה מהרכב, טיפול דרך, התפוצצות או התלקחות של רכיב חיוני ברכב וכו').
גם אירוע של החלקה עם אופנוע או נפילה של נוסע כתוצאה מבלימה של אוטובוס או רכבת, עשויים להיחשב כתאונת דרכים ולזכות את הנפגע בפיצויים על פי החוק.
לבדיקה האם אירוע מהווה תאונת דרכים על פי ההגדרה הקבועה בחוק, הנך מוזמן לפנות למשרדינו לקבלת ייעוץ או למלא את פרטיך ואנו נחזור אליך בהקדם.
במקרה שבו נפגע נהג או נוסע התביעה מתנהלת מול חברת ביטוח החובה של הרכב בו נסעו, במקרה של הולך רגל או רוכב אופניים, יש לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע.
בהעדר כיסוי ביטוחי או במקרים של תאונת פגע וברח, תובעים את "קרנית" – הקרן לנפגעי תאונות דרכים, שנועדה להעניק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
חברות הביטוח לא ממהרות לשלם והן יעשו הכל כדי להמעיט את הנזק ואת הפיצוי. בשביל זה אנחנו כאן – מומחים לתביעות נזקי גוף, תאונות דרכים ותביעות נזיקין.
הליך התביעה מול חברת הביטוח מתחיל במרבית המקרים במשא ומתן עם חברת הביטוח על גובה הפיצוי שיקבל הנפגע. במקרים מסוימים, תוגש תביעה לבית המשפט. במקרה בו קיים סיכוי לנכות תוגש לבית המשפט גם בקשה למינוי מומחה רפואי, אשר יקבע את בחוות דעתו את שיעור הנכות שנותר לנפגע כתוצאה מהתאונה. דבר אשר ישליך על גובה הפיצוי שיפסק בסופו של יום.
הפיצויים לנפגע גוף או נפש בתאונת דרכים, כוללים בין היתר פיצוי בגין הפסדי השתכרות, אובדן כושר השתכרות, הוצאות רפואיות, נסיעות לקבלת טיפולים רפואיים, הוצאות ניידות, פיצוי בגין כאב וסבל, עזרת צד שלישי וכדומה.
תאונת דרכים בעבודה - במקרה של תאונת דרכים שארעה במהלך העבודה יש למצות תחילה את זכויות הנפגע במוסד לביטוח לאומי על מנת שיכיר בנפגע כנפגע עבודה. חשוב לדעת כי במידה ותיקבע לנפגע נכות ע"י המוסד לביטוח לאומי, נכות זו תחייב אתת חברת הביטוח בתביעה שתתנהל נגדה.
הנחיות 'עשה' ו'אל תעשה' בקרות תאונת דרכים
- פרטי המעורבים והעדים - לאסוף את הפרטים של כל המעורבים בתאונה. שמות מלאים וכתובות של הנהג הפוגע, הנפגעים, עדים (אם יש...), מספרי רישוי, פוליסות הביטוח ותעודות זהות. ככל שיהיו יותר פרטים כך יהיה קל יותר ומהרר יותר להתחיל בתהליך התביעה והשגת הפיצוי.
- לתעד בצילומים ותמונות - לתעד את הנזק שנגרם לרכב, לגוף (כולל פגיעות קלות).
- לגשת לטיפול רפואי - במיידי!!! גם אם לכאורה לא אירע לך נזק נראה לעין. צריך להבין, פגיעות באיברים פנימיים יכולות להתברר בשלבים מאוחרים וככל שהזמן מתארך קשה יותר להוכיח קשר בין התאונה לנזק. בעת הפנייה לטיפול רפואיי חשוב מאד לציין שהגעת בעקבות תאונת דרכים ולוודא שכך נרשם בתיק הרפואי. כך תתקשה חברת הביטוח לטעון לחוסר קשר בין הממצא הרפואי לבין התאונה.
- ואז לתחנת המשטרה – עם כל הפרטים שאספת במקום התאונה וביחד עם המסמכים הרפואיים יש לגשת למשטרה ולדווח על התאונה לצורך קבלת אישור משטרה. אישור זה הינו הכרחי לצורך הטיפול בתביעה מול חברת הביטוח.
- המשכיות טיפול רפואי – התהוות פגיעות גוף והשפעותיהן (חלקן חולפות חלקן נשארות לצמיתות) יכולות להימשך תקופה ארוכה, אפילו שנים. משום כך יש להקפיד לפנות לגורם רפואי מטפל באופן שוטף, לתעד כל ביקור בחדר מיון סיכומיי אשפוז, ביקורים אצל רופא בקופ"ח וכדומה.
- החזרים כספיים – חשוב מאד לשמור ולתייק כל קבלה, חשבונית והוצאה שהוצאת בגין התאונה ו/או הטיפולים והתרופות שנדרשת לשלם בעבורם.
- חוקרים של חברת הביטוח – מבחינת חברת הביטוח הנזק שלך הוא עלות כספית שאותו החברה שואפת להקטין עד לבטל לחלוטין. אנו ממליצים שלא לדבר עם חוקרים מטעם חברת הביטוח טרם התייעצות עם עו"ד הבקיא בתחום.
- לא לחכות!!! - כאלה הן תביעות נזיקין, חלה עליהן התיישנות. דחיית ביצוע כל אחת מההנחיות המופיעות עד כה – פנייה לטיפול רפואי, דיווח למשטרה, המשך טיפול... – לא רק מקשים על הוכחת הקשר בין הנזק הגופני לבין התאונה אלאא שבנוסף, בחלוף 7 שנים ממועד קרות התאונה, הן מתיישנות ואי אפשר לתבוע פיצוי בגינן. וגרוע עוד יותר, אם יש צורך לתבוע את אחד מהביטוחים הפרטיים שלך כגון ביטוח המנהלים, ביטוח תאונות אישיות או אובדן כושר עבודה, מועד ההתיישנות הוא 3 שנים בלבד.
***אין באמור באתר זה בכדי להוות ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורך דין***